НОВИНИ

Ансамбъл "Филип Кутев" на 65 години

Ансамбъл "Филип Кутев" празнува днес 65 години на сцената. Точно в 19 часа в НДК започна юбилейният им концерт. В него са включени класически песни от различни периоди на ансамбъла, като спектакълът ще завърши с премиерата на "Сватба в Шоплука".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:40, 19.05.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

"Раз два три четири".

Репетицията малко преди концерта. Всичко трябва да се получи перфектно.

"Не, не искам да се извивате така, искам да се извивате директно от сцената" , обръща се хореографът към танцуващите на сцената.

Ивайло Иванов - главен хореограф на Ансамбъл "Филип Кутев": - Малко им се карахте? - Ако има защо, някой път не им се карам, някой път им се карам, зависи.
;

През 1951 година композиторът и диригентът Филип Кутев основава ансамбъла, който днес носи неговото име. 65 години по-късно десетки млади момчета и момичета са част от идеята да се запази българската фолклорна традиция в най-чистия й вид. Начело на ансамбъла днес е дъщерята на големия композитор.

Елена Кутева - Ансамбъл "Филип Кутев": Ще си пожелая хората, българите да имат повече чувство за своето минало, за своята история, за да имат самочувствие днес.

Най-ярките фолклорни произведения от последните шест десетилетия ще отбележат годишнината. Сред тях са Дилмано, Дилберо и Тракийската ръченица. За да я има на сцената тази магия, са вложени много труд и усилия. Бъдете сигурни, момичетата и момчетата на Филип Кутев заслужават вашите аплаузи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рубриката на БНТ 2 „Tърси доброто“ с награда от „PR приз“
Рубриката на БНТ 2 „Tърси доброто“ с награда от „PR приз“
Жители на протест срещу Северната тангента
Жители на протест срещу Северната тангента