НОВИНИ

​Антикорупционната комисия поиска конфискацията на имущество на Трайчо Трайков

Антикорупционната комисия поиска конфискация на имущество за близо 2 милиона и 400 хиляди лева на Трайчо Трайков. Искането е внесено в Софийския градски съд, съобщиха от комисията за "По света и у нас". Пред наш репортер бившият икономически министър в кабинета "Борисов 1" заяви, че може да докаже произхода на парите си.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:41, 16.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Проверката на доходите на Трайчо Трайков през последните 10 години и на имуществото му започна в началото на 2017-а, след като той беше привлечен като обвиняем по разследването за приватизацията на по-ниска цена на държавния дял в EVN. Антикорупционната комисия установи, че Трайков не може да докаже произхода на доходи в размер на 2 милиона и 400 хиляди лева. Тогава той поиска удължаване на срока за възражение, за да предостави документи за доходи в чужбина.

Трайчо Трайков: Не беше удължен срока, но аз в срока за възражението дадох всички необходими документи за доходи, които те биха могли да нямат. Не получих никаква обратна връзка от комисията. Нито потвърждение, нито някаква оценка или допълнителни искания.

От Комисията коментираха за "По света и у нас", че част от документите, които Трайков им е предоставил са приети, други са отхвърлени. Така окончателния иск е за конфискация на имущество и активи в размер на 2 милиона 372 хиляди и 4 лева и 55 стотинки. Запорираното в момента негово имущество, акции и сметки е за близо 1 милион и 600 хиляди лева. Последната дума ще има съда. Делото вече е разпределено на 4-ти състав в Гражданското отделение на СГС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов: Няма разкол в кабинета по темата за Пакта за миграция
Красимир Каракачанов: Няма разкол в кабинета по темата за Пакта за миграция
​Певицата Ванеса Паради пуска нов албум
​Певицата Ванеса Паради пуска нов албум