НОВИНИ

Антоанета Байчева: Ситуацията се успокоява

Ситуацията в Мюнхен вече се успокоява, съобщи генералният ни консул в Мюнхен Антоанета Байчева. Сред загиналите няма български граждани. Самоличността на всички ранени обаче все още не е установена, тъй като състоянието на някои от тях е тежко.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:40, 23.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Г-жо Байчева, има ли пострадали български граждани след стрелбата, каква е последната информация?

- До момента информацията, която на нас ни е съобщена е, че между убитите няма български граждани. Самоличността на ранените все още се установява.

- Да, за тях не можем да твърдим със сигурност, така ли?

Ами, аз долу-горе през половин час се обаждам на Баварската полиция, във връзка съм с тях непрекъснато, питам ги непрекъснато има ли нещо ново, до момента отговорът е отрицателен дотолкова доколкото все още има хора, които не са достатъчно добре, за да бъде установена тяхната самоличност и на първо място е грижата за хората оттам нататък ще се установява самоличност и ще ни информират, дано да няма за какво да ни информират.

;

Обърнаха ли се към вас за помощ български граждани?

- Да, обаждаха се български граждани, информирахме ги, имаше много, които бяха блокирани от извънредното положение, германските власти бяха осигурили транспорт за спешните случаи, каквото успяхме да направим, каквото беше в нашите сили и възможности мисля, че направихме.

- Каква е ситуацията в Мюнхен в момента, нормализира ли се?

- Обстановката се нормализира, разбира се, постепенно, въпреки че полицията казва все пак гражданите да бъдат предпазливи, но ситуацията се успокоява, транспортът е възстановен и доколкото може да бъде нормална след това, което се случи вчера, да.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските пилоти, които свалиха руски самолет, са имали съучастие в метежа
Турските пилоти, които свалиха руски самолет, са имали съучастие в метежа
Облагородяват Розариума в Пловдив
Облагородяват Розариума в Пловдив