НОВИНИ

Кутев: Българският президент трябва да има добър подход и към Русия и към САЩ

В студиото на "Още от деня" членът на Националния съвет на БСП Антон Кутев заяви, че новият президент трябва еднакво добре да развива отношения както с Русия така и със САЩ.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:05, 28.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

"Ако трябва да се изразя метафорично, очевидно е, че българския президент трябва да говори еднакво добре и руски и английски. Отношенията ни и от едната и от другата страна трябва да бъдат развивани. Няма спор, че ние сме една държава-членка на НАТО, но ние имаме нужда от отношения с Русия", каза Кутев.

"В БСП едва ли някой има илюзия, че генерал Радев ще се еманципира бавно от БСП, напротив по конституция президентът е надпартиен. Генерал Радев беше една непартийна кандидатура и затова неговата еманципация от БСП е очевидна. Това, че той дойде преди няколко дни да поздрави и да благодари на БСП за победата е нормално. В крайна сметка той беше издигнат от БСП", поясни Антон Кутев.

Той подчерта, че генерал Радев с цялото си поведение и преди и сега показва, че е надпартиен. "Аз нямам никакво съмнение, че генерал Радев няма да бъде зависим кандидат".

Кутев изрази увереност, че новият български президент няма да бъде конформист". По думите му това е човек, който знае какво иска да прави, знае накъде е тръгнал и БСП много трудно ще му влияе.

Вижте целия разговор с Антон Кутев във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни танци в училище „Възраждане” в Русе
Спортни танци в училище „Възраждане” в Русе
18-те афганистанци от размириците в Харманли остават в ареста
18-те афганистанци от размириците в Харманли остават в ареста