НОВИНИ

Апелативният съд остави на работа кмета и главния архитект на Асеновград

Апелативният съд потвърди определението на Пловдивския окръжен съд и остави на длъжностите им кмета на Асеновград Емил Караиванов и главният архитект на града Константин Атанасов. Според висшите магистрати няма данни двамата да влияят на разследването срещу тях чрез въздействие върху свидетелите или манипулация на документи.

bnt avatar logo
от Росица Колева
16:05, 06.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Кметът на Асеновград Емил Караиванов засега е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с договор за почистване на дъждоприемните шахти в града. Главният архитект Константин Атанасов е с обвинение за подкуп от 8 000 лв.

Двамата заедно са обвиняеми и за допускане на противозаконно строителство в защитена културна територия. Според прокуратурата оставането им на работа ще попречи на предстоящите разпити, очни ставки и изземване на документация. Апелативните съдии обаче не се съгласиха с това.

Иван Ранчев, апелативен съдия: Считаме, че по така повдигнатите обвинения са събрани достатъчно по обем доказателства и няма данни двамата обвиняеми да са оказвали въздействие върху разпитваните свидетели - голяма част от тях са служители на общината.
Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Смятам това отсъждане за обективно, надявам се разследването да продължи и да стигне до това, което като факт ще ме оневини.
Йордан Давчев, адвокат на арх. Константин Атанасов: 32 свидетели досега са разпитани, всичко е изяснено.

По това разследване първоначално бяха задържани 15 човека, 7 от които вече са с обвинения. Сред доказателтвата има и секретни материали. Кметът на Асеновград е в отпуск до края на месеца, след което ще се върне на работното си място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки по морето заради силния шум от заведенията
Масови проверки по морето заради силния шум от заведенията
Арестуваха прокурор и служител на затвора в Плевен за участие в престъпна група
Арестуваха прокурор и служител на затвора в Плевен за участие в престъпна група