COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Апелативният съд остави на работа кмета и главния архитект на Асеновград

Апелативният съд потвърди определението на Пловдивския окръжен съд и остави на длъжностите им кмета на Асеновград Емил Караиванов и главният архитект на града Константин Атанасов. Според висшите магистрати няма данни двамата да влияят на разследването срещу тях чрез въздействие върху свидетелите или манипулация на документи.

от Росица Колева
16:05, 06.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Кметът на Асеновград Емил Караиванов засега е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери във връзка с договор за почистване на дъждоприемните шахти в града. Главният архитект Константин Атанасов е с обвинение за подкуп от 8 000 лв.

Двамата заедно са обвиняеми и за допускане на противозаконно строителство в защитена културна територия. Според прокуратурата оставането им на работа ще попречи на предстоящите разпити, очни ставки и изземване на документация. Апелативните съдии обаче не се съгласиха с това.

Иван Ранчев, апелативен съдия: Считаме, че по така повдигнатите обвинения са събрани достатъчно по обем доказателства и няма данни двамата обвиняеми да са оказвали въздействие върху разпитваните свидетели - голяма част от тях са служители на общината.
Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Смятам това отсъждане за обективно, надявам се разследването да продължи и да стигне до това, което като факт ще ме оневини.
Йордан Давчев, адвокат на арх. Константин Атанасов: 32 свидетели досега са разпитани, всичко е изяснено.

По това разследване първоначално бяха задържани 15 човека, 7 от които вече са с обвинения. Сред доказателтвата има и секретни материали. Кметът на Асеновград е в отпуск до края на месеца, след което ще се върне на работното си място.

Топ 24
Най-четени
184 души са под карантина в Черна Гора
184 души са под карантина в Черна Гора
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината