НОВИНИ

Кметът на Несебър остава в ареста

Това реши Апелативният специализиран наказателен съд, който заседава повече от 7 часа по делото за мярката за неотклонение на избрания за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и 3-ма общински съветници, обвинени за купуване на гласове. В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:00, 31.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Съдия Георги Ушев остави в ареста избрания за четвърти мандат кмет на Несебър Николай Димитров и избраните за общински съветници Георги Георгиев и Петър Тодоров. Освободи Атанас Япаджиев и Константин Лефтеров поради липса на достатъчно доказателства.

Според съдебния състав за тримата, които остават в ареста, има достатъчно доказателства и има достатъчно данни, за да се предположи, че Николай Димитров е бил ръководител на организираната престъпна група.

В същото време в крайморската община разследващи са иззели документи от общината и една от общинските фирми - БКС. Според едни от данните и доказателствата, с които разполагат от прокуратурата, част от купените гласове са от служители на тази общинска фирма. Това каза адвокатът на един от обвиняемите Николай Хаджигенов.

Николай Хаджигенов, адвокат: Днес от три часа има масирано нашествие на униформени с качулки от ОДМВР-Бургас, които издирват, забележете, данъчна информация. Без да имат разрешение на съда. Според униформените имат устното съгласие на Специализираната прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриват обещаните 200 щатни бройки за надзиратели
Разкриват обещаните 200 щатни бройки за надзиратели
Квадратчето Не подкрепям никого фигурира и в бюлетината за балотажа
Квадратчето "Не подкрепям никого" фигурира и в бюлетината за балотажа