НОВИНИ

АПИ: Пътната обстановка е спокойна, почистващата техника е на терен

Истинска зима в деня на снега - прогнозата за утре е за увеличаване на снеговалежите, а във високопланинските проходи са възможни виелици и образуване на преспи. Пикът на снеговалежа се очаква в малките часове на тази нощ - между 12 и 6 часа сутринта. От АПИ призоваха шофьорите, ако нямат належащата работа в тези часове да не тръгват на път, тъй като третокласната пътна мрежа в областите, където вали най-много, ще бъде затворена.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Тодор Литовски
20:03, 16.01.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

До момента сновно снеговалежът беше в западната част на страната - Монтана, Враца, София, Благоевград. Но вече обхваща и Северна и Източна България - Ловеч и Велико Търново. Към настоящия момент обстановката е спокойна и пътищата се почистват своевременно. Има затворени участъци, но те са с цел превантивно почистване. Към момента няма сигнали за бедстващи хора, съобщи за "По света и у нас" инж. Лазар Лазаров, изп.директор на АПИ.

Столичната община има готовност за много тежка обстановка

Обработките в София започнаха още в 4 часа тази сутрин в планинските квартали под Витоша. Средно над 100 снегопочистващи машини са на терен, за разпръскване на смеси срещу заледяване на пътните платна и избутване на снежна маса, където е необходимо.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Виждате че движението е осигурено, призимни условия подчертавам. Трябва да е ясно, че докато има обилен снеговалеж, задачата е да се осигурява движението по основните трасета.

В кварталите под Витоша, където валипо-силно, ще се почиства цяла нощ.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Основните трасета са почистени и възложих да се влиза и в по-малките улици. Знаем четам зимната обстановка винаги е по-сложна. - 10 сек.
Мария Бояджийска, зам.-кмет на София: Ангажиментът на фирмите си остава, Те имат ангажимент да почистват спирки тротоари, подлези, а гражданите имат ангажимент да почистят тротоарите, които са пред техните жилища, така че моля всички да се включат, освен това времето е приятно.

В София няма места без електроснабдяване. Единствено временно спиране на тока е имало след обед в Банкя.

Само до обяд за територията на София има 30 сигнала за леки пътнотранспортни произшествия, без пострадали хора. Това съобщават от пресцентъра на МВР и призовават водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват със зимните условия на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу цените на винетките
Протест срещу цените на винетките
Туристите в планината масово без застраховки
Туристите в планината масово без застраховки