НОВИНИ

АПИ ще приема сигнали за трафика денонощно

Голямото пътуване в последния работен ден преди Рождество Христово, вече започна. От "Пътна полиция" очакват до края на деня от столицата да излязат над 200 хиляди автомобила.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:36, 23.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Най-интензивен ще бъде трафикът към морето, зимните курорти, както и граничните пунктове с Гърция и Турция. На изходите на София ще бъдат разположени допълнителни патрули. На "Владая" ще бъдат осигурени две ленти за движение посока Перник. Движението ще се регулира от полицаи.

Близо 200 екипа в цялата страна са ангажирани да следят трафика и ще подпомагат движението.

Инж. Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ: Ситуационният център на АПИ ще работи без прекъсване - 24 часа, 7 дни в седмицата. Там могат да бъдат подавани сигнали по отношение на трафика и за състоянието на пътната мрежа. Служители на АПИ, около 700 на брой, включително с поддържащите фирми, ще са дежурни по време на празниците. Първо, превантивно да поддържат пътната мрежа по отношение на заледяване през нощта и отделно при инциденти.


;

От Пътната агенция заявиха, че всички ремонти по основните магистрали за приключили. Между 16. 00 и 21.00 часа ще бъде забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Бойко Рановски началник на КАТ „Пътна полиция“ в ГДНП: Екипите са около 200, които също са за подпомагане на движението, на възлови кръстовища, на места, където има концентрация на ПТП-та, където има нужда да се подпомага движението и да се регулира. Задачата на полицейските екипи ще е да подпомагат движението, не толкова да го контролират. Контролът ще е през празниците.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди
"Новините в 100 секунди"
Дядо Коледа потегли от Лапландия
Дядо Коледа потегли от Лапландия