АПИ спря търга за тунел "Железница" на магистрала "Струма"

Пътната агенция спря процедурата за търга за изграждането на тунел "Железница" на магистрала "Струма". Към момента, по сигнал на Агенцията, се извършват процесуално-следствени действия, уточниха за БНТ от АПИ.

от БНТ
преди 3 години (извънредно)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
АПИ спря търга за тунел Железница на магистрала Струма

Очаква изявления да дадат министърът на регионалното развитие Спас Попниколов и председателят на Пътната агенция Пирин Пенчев. Мотивите за това са описани в решение на шефа на УС на АПИ инж. Пенчев, публикувано на интернет страницата на АПИ.

Тунелът е част от отсечката Благоевград - Крупник. Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 1400 дни. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството: - Правила и процедури има, видео наблюдение има, стандартите, по които се провеждат процедурите, са налице - защо не се спазват, кой е допуснал това неспазване, защо се е допуснало, как е избран именно този човек да бъде независим оценител. Напомням - той беше директор на дирекция Административна, изпълняващ длъжността главен секретар на АПИ по времето на Тройната коалиция, когато бяха спрени отново еврофондовете за АПИ.

БНТ: - Не му казахте името на човека?

- Гайтанджиев.
Топ 24
Най-четени