COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Италианската полиция разби две престъпни групи в Сицилия

Италианската полиция разби две престъпни групи в Сицилия, които са чупили крайници на жертви с цел инсцениране на пътнотранспортни произшествия. Престъпниците са били специализирани в измами на застрахователни компании.

от БНТ
19:45, 15.04.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Над 40 души бяха арестувани от италианската полиция в Палермо, след като разследване установило схемата на измамниците. Полицията успяла да се добере до лъжливи показания на свидетели, фалшиви медицински документи и доказателства, че физиотерапевтичните центрове не са осигурявали нужната рехабилитация на пострадалите.

Жертвите са били най-вече наркозависими, алкохолици и психично болни. След като били пребивани от мафиотите, им е била обещавана част от застрахователната полица, но реално са получавали малко над 300 евро. А самите престъпници са се представяли за роднини на пострадалите.

Разследването на измамите започнало през 2017 година, след като аутопсията на мъж от тунизийски произход, обявен по документи за починал при катастрофа показала, че причината за смъртта му е инфаркт, причинен от тежко пребиване.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Във Великобритания въведоха системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус
Във Великобритания въведоха системата за контактно проследяване и тестване за коронавирус
Лошо момиче е най-гледаният филм в България този уикенд
"Лошо момиче" е най-гледаният филм в България този уикенд