НОВИНИ

Двама души са арестувани заради дроновете над летище „Гетуик“

Арести във връзка с инцидента с дронове на летище Гетуик в Лондон. Двама души са били задържани тази нощ. Разследването продължава, полицията моли гражданите за всякаква информация, която би довела до изясняване на случая.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
08:07, 22.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Мъж и жена са задържани в полунощ, съобщи полицията в Съсекс, без да даде повече подробности за ролята им. Междувременно днес второто най-натоварено британско летище ще работи, но от ръководството му призоваха пътниците да проверяват последната налична информация за полетите си, преди да тръгнат на път.

Появата на дронове над пистите на летище Гетуик предизвика затварянето му на няколко пъти - последно вчера и разполагането на военни, които да обезопасят в района. Излитането на самолети беше преустановено за първи път в сряда, след като дронове бяха забелязани в близост до пистата. По-късно летището отвори за кратко, след това отново затвори до намесата на военните, които предупредиха, че в случаи на необходимост, дроновете ще бъдат сваляни от тях.

;

До тази нощ полицията не можеше да установи местонахождението на управляващите дроновете, но съобщи, че най- вероятно става дума за природозащитници. заради кризата от „Гетуик“ не са излитали самолети в продължение общо на 31 часа.

Инцидентът превърна в истински кошмар живота на десетки хиляди хора, отправили се на път преди празниците. Някои от тях стояха блокирани на летището часове наред. Общо близо 3 милиона пътници ще преминат през Гетуик в предновогодишния перод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-скъпа ли е почивката у нас, отколкото в чужбина?
По-скъпа ли е почивката у нас, отколкото в чужбина?
Поредна нощ на протести в Унгария
Поредна нощ на протести в Унгария