НОВИНИ

Арестуваха 7 служители на ДАИ - Варна

Седемте служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" във Варна, които бяха арестувани при полицейска операция, вече са освободени. Сред тях беше и началникът на инспекцията Коста Панайотов. По данни на Окръжната прокуратура няма достатъчно доказателства за злоупотреби.

bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 23.11.2016
6445
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В сградата на Държавна автомобилна инспекция всичко е нормално и по нищо не личи, че тук само преди часове е имало мащабна полицейска акция. Служителите на автомобилната инспекция във Варна бяха задържани за 24 часа и освободени заради липса на доказателства за извършени престъпления.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: На много ранен етап сме от разследването, което иначе се води като престъпление по служба, най-общо казано, но в момента, в който се предприемат явни действия по отношение на конкретни лица по този случай, ще съобщим официално".

При акцията, ръководена от Икономическа полиция, са претърсени помещения в сградата на инспекцията. Иззети са документи за извършена контролна дейност и за издаване на лицензии за автомобилни инструктори. Проверяващите са работили и по сигнали за злоупотреби с цел лична облага. Въпреки че не са открити доказателства за нарушения, според председателя на синдиката на таксиметровите превозвачи Димчо Иванов, служителите на агенцията са упражнявали системен рекет.

Димчо Иванов, председател на синдиката на таксиметровите превозвачи във Варна: "Не само за купуване на книжки, не само за издаване на лицензи и карти за ТИР на шофьорите, но и рекет на пътя. Рекетът на пътя продължава и то по-много жесток начин. На нас ни пишат актове, като 20 процента от наказателното постановление отива в ДАИ. Те пишат колкото се може повече актове, за да може да си получават парите".

От Варненската прокуратура заявиха, че продължават да работят по случая, но им е необходимо време, за да се съберат необходимите доказателства. Едва тогава ще бъдат повдигнати и обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвинителният акт по разследването за КТБ, ще бъде внесен догодина
Обвинителният акт по разследването за КТБ, ще бъде внесен догодина
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Лунен лъч от Принс
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Лунен лъч от Принс