НОВИНИ

Арестуваха данъчни във Велико Търново

При зрелищна акция арестуваха 9 данъчни служители във Велико Търново за корупция. Според източници на "По света и у нас" е задържан и бившият директор на данъчната дирекция в града Стефан Михайлов, който на последните местни избори беше кандидат за кмет на старата столица. С белезници от сградата бяха изведени още директорите на дирекции Контрол и Събирания, началници на отдели и данъчни инспектори. От прокуратурата съобщават, че става дума за организирана престъпна група, която си искала и получавала подкупи.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:04, 24.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Спец акцията вероятно е организирана по сигнали на бизнесмени за изнудване. Според тях данъчните правили внезапни проверки на фирми и след установяване на нарушения предлагали да прекратят ревизията срещу сериозни суми или проценти от оборота на фирмата. По обяд беше изведен първият арестуван служител на приходната агенция.

С белезници беше отведен и директорът на дирекция „Контрол" - Пламен Томов. Публичният му арест се случва дни след конкурса за избор за нов директор на агенцията, в който Томов беше един от кандидатите за поста.

;

- Каква е вашата версия? - Нищо не мога да кажа!"

От специализираната прокуратура казаха, че са претърсени 13 служебни помещения в сградата на НАП във Велико Търново. Обискирани са 19 жилища и 8 автомобила. Иззети са документи, доказващи престъпната дейност на групата и голямо количество пари. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства. Полицейското присъствие не попречи клиентите на данъчното да бъдат обслужвани.

Вероятно най-рано в четвъртък ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадъци в парк след полицейска проверка
Отпадъци в парк след полицейска проверка
Кафе-университет отваря врати през март в София
Кафе-университет отваря врати през март в София