НОВИНИ

Още двама души са арестувани заради камиона ковчег в Есекс

Още двама души са арестувани във връзка със смъртта на 39 души, открити преди два дни в хладилен камион във Великобритания, съобщи полицията. Първоначално полицията в Есекс съобщи, че жертвите са китайски граждани, но днес китайският посланик в Лондон уточни, че самоличността им предстои да бъде установена.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
14:50, 25.10.2019 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Арестуваните са мъж и жена, и двамата на 38 години от град Уорингтън, на около 40 км от Манчестър. Те са заподозрени в организиране на трафик на хора. В ареста остава и шофьорът на камиона Мо Робинсън от Северна Ирландия. Той е обвинен в убийство. Разпитите му продължават.

Междувременно стана ясно, че Пекин очаква британските власти да потвърдят идентичността на починалите в камиона хора.

Хуа Чунин, говорител на външното министерство на Китай: Надяваме се Великобритания да може да потвърди самоличността на жертвите възможно най-скоро и да установи истината, за да накаже замесените престъпници. Това е всичко, което можа да ви кажа към момента. Британската полиция все още разследва.

Вътрешният министър не хвърли повече светлина върху случая.

Саджид Давид, министър на вътрешните работи: Сега е важно разследващите в полицията да си свършат работата и по този въпрос няма да коментирам. Важно е ако има уроци в по-широк аспект, да сме сигурни, че ще ги научим.

Междувременно Би Би Си съобщи, че е във връзка с три виетнамски семейства, които се тревожат, че е възможно техни близки да са били в камиона. Семейството на млада жена получило от нея съобщение, че се задушава. Те са платили 30 000 лири, за да бъде незаконно вкарана във Великобритания. Първите 11 тела са преместени в болница, съдебните медици тепърва ще установяват причината за смъртта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят нова социална кухня във врачанското село Люти брод
Отварят нова социална кухня във врачанското село Люти брод
ЕС е готов да даде на Великобритания отсрочка за Брекзит
ЕС е готов да даде на Великобритания отсрочка за Брекзит