COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Арестуваха над 20 митничари във Варна

Над 20 митничари от митнически пункт Варна-Запад са арестувани късно снощи при акция на ГДБОП, научи БНТ от свои източници. Операцията е проведена след сигнали за получаване на подкуп и за обмитяване на товари по тарифи, различни от законовите.

от БНТ
09:07, 13.01.2017 (извънредно)
5711
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Известно е, че са задържани повече от 20 души - митничари и други служители на митница „Варна - Запад", които са били на смяна снощи. И днес наш екип видя служители на БОП, които бяха не само на „Варна - Запад", но и в централната сграда на митницата във Варна. Акция е на дирекцията за борба с организираната престъпност. Освен арестите и претърсванията в митническия пункт, са извършени обиски и в домовете на задържаните. По неофициална информация у митничарите в пункта е намерена и голяма сума пари, тъй като акцията е проведена веднага след разпределянето на получена неправомерно сума. Данни за това служителите на БОП са получили чрез специални разузнавателни средства. Специализираната операция започна късно снощи и продължава и днес. Тя е под надзора на специализираната прокуратура, във Варна за нея се разбра след като снощи полицаи с автомати започнаха проверки на всички коли на входовете и изходите на града.

Двама прокурори и съдия от специализираната прокуратура са във Варна, те вече разпитат задържаните и други свидетели и по-късно ще определят какви мерки за неотклонение ще получат служителите на митницата, както и дали всички задържани снощи ще останат в ареста.

Първият кратък коментар по случая направи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

"Прокуратурата ще обяви резултатите. Мога само да поздравя колегите, които работиха по този случай."
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
 Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс
Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс
Григор с лесен старт на Откритото първенство на Австралия
Григор с лесен старт на Откритото първенство на Австралия