НОВИНИ

Арестуваха над 20 митничари във Варна

Над 20 митничари от митнически пункт Варна-Запад са арестувани късно снощи при акция на ГДБОП, научи БНТ от свои източници. Операцията е проведена след сигнали за получаване на подкуп и за обмитяване на товари по тарифи, различни от законовите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 13.01.2017 (извънредно)
6232
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Известно е, че са задържани повече от 20 души - митничари и други служители на митница „Варна - Запад", които са били на смяна снощи. И днес наш екип видя служители на БОП, които бяха не само на „Варна - Запад", но и в централната сграда на митницата във Варна. Акция е на дирекцията за борба с организираната престъпност. Освен арестите и претърсванията в митническия пункт, са извършени обиски и в домовете на задържаните. По неофициална информация у митничарите в пункта е намерена и голяма сума пари, тъй като акцията е проведена веднага след разпределянето на получена неправомерно сума. Данни за това служителите на БОП са получили чрез специални разузнавателни средства. Специализираната операция започна късно снощи и продължава и днес. Тя е под надзора на специализираната прокуратура, във Варна за нея се разбра след като снощи полицаи с автомати започнаха проверки на всички коли на входовете и изходите на града.

Двама прокурори и съдия от специализираната прокуратура са във Варна, те вече разпитат задържаните и други свидетели и по-късно ще определят какви мерки за неотклонение ще получат служителите на митницата, както и дали всички задържани снощи ще останат в ареста.

Първият кратък коментар по случая направи министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

"Прокуратурата ще обяви резултатите. Мога само да поздравя колегите, които работиха по този случай."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс
Правната комисия в НС отново обсъжда промени в Изборния кодекс
Григор с лесен старт на Откритото първенство на Австралия
Григор с лесен старт на Откритото първенство на Австралия