НОВИНИ

Арестуваха трима заради атентатите в Джакарта

Индонезийската полиция е задържала трима души, заподозрени във връзка с терористичните актове в столицата Джакарта. При претърсване на дома на един от заподозрените са били открити символи на групировката "Ислямска държава".

bnt avatar logo
от БНТ
06:36, 15.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Тримата заподозрени са предполагаеми екстремисти и са подложени на разпит за евентуална съпричастност към вчерашните нападения. Арестите идват ден след изявлението на полицейския комисар в Джакарта, че ситуацията в града е под контрол и извършителите на бомбения атентат се издирват. Въпреки това градусът на напрежение в столицата на Индонезия остава висок 24 часа след първото терористично нападение в историята на страната, което взе седем жертви.


;

Междувременно генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун осъди бомбените атаки в Джакарта и изрази солидарността си с правителството и народа на Индонезия. Той заяви, че оправдание за подобни терористични актове не съществува и изрази надежда, че виновниците в случая ще бъдат изправени пред правосъдието възможно най-скоро. Към неговите думи се присъедини и правителството на Канада с обещание за пълна подкрепа за властите в Индонезия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представят доклад за ядрената програма на Иран
Представят доклад за ядрената програма на Иран
Борисов отговаря пред депутатите за състоянието на националната сигурност
Борисов отговаря пред депутатите за състоянието на националната сигурност