Арестуваният след трагедията с туристическо корабче в река Дунав капитан на круизен кораб е участвал и в друг подобен инцидент, съобщи Би Би Си.

© БГНЕС

28 души загинаха, след като круизен кораб блъсна по-малък туристически съд в Будапеща на 29 май.

Капитанът на кораба, 64-годишният украинец Юрий С. от Одеса беше арестуван по подозрение, че е предизвикал фаталната катастрофа.

Прокуратурата обяви, че той е замесен и в друг инцидент, при който обаче няма пострадали. Той е станал през април в Холандия. Плавателният съд бил на същата компания, която е собственик на круизния кораб, участвал в сблъсъка в Будапеща.

Холандски медии публикуваха снимки след сблъсъка на 1 април, от които се виждат сериозни щети по кораба, управляван от Юрий С. Съобщава се за леко пострадали пътници.

Катастрофата на 29 май беше най-тежката в Дунав от повече от 50 години. На потъналото туристическо корабче бяха предимно гости от Южна Корея. Досега са открити телата на 17 от тях, а 11 продължават да се водят в неизвестност.

Юрий С. отрича да е направил нещо нередно. Прокуратурата го обвинява, че е изтрил данни от мобилния си телефон веднага след сблъсъка, като не е ясно дали са били свързани с инцидента.

Повдигнаха обвинения на капитана на кораба, предизвикал инцидента в Будапеща

Повдигнаха обвинения на капитана на кораба, предизвикал инцидента в Будапеща

Продължава разследване около корабокрушението в река Дунав край Будапеща, при което загинаха седем души и други 21 са в неизвестност. Капитанът на пот...