НОВИНИ

Аресуваха 16-годишен по подозрение в съучастие при атентата в Мюнхен

16-годишен афганистанец беше арестуван в Германия по подозрение за участие в атентата в Мюнхен, при който загинаха 9 души, а 35 бяха ранени. В баварския град стотици хора извършиха среднощно бдение в памет на жертвите.

bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 25.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Полицията в Германия потвърди, че срещу арестувания младеж се води разследване по подозрение, че вероятно е знаел за плановете на нападателя, който се застреля след извършеното масово убийство. Афганистанецът е разследван и заради публикация във Фейсбук, отправяща покана за среща в кино до мюнхенската централна гара. Не е ясно дали на мястото, където била организирана срещата, също е бил готвен атентат.

Междувременно в Мюнхен стотици хора се събраха на среднощно бдение, за да почетат паметта на жертвите от атентата. Скърбящите запалиха свещи, демонстрираха съпричастност и се молеха за загиналите - повечето на възраст под 18 години. В мюнхенската катедрала председателят на германската епископска конференция кардинал Райнхард Маркс отслужи литургия в памет на жертвите и за утеха на семействата им. Кардиналът заяви, че нападението е напълно неразбираемо за германския народ и всички имат нужда от допълнителен размисъл, за да могат да преодолеят шока от извършеното кръвопролитие

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган се среща с опозиционните лидери
Ердоган се среща с опозиционните лидери
Самоубийствен атентат на музикален фестивал в Германия
Самоубийствен атентат на музикален фестивал в Германия