НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Много къщи. Един човек. Ако каже нещо, но няма кой да го чуе, казал ли го е наистина?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:01, 20.01.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

В България има над 60 села, които имат един обитател. В още толкова живеят двама. Театър "Реплика" с документален спектакъл "САМ И", за последните жители на селата - премиерата е на 22-ри в Червената къща.
Две години след световната си премиера, „Палачи” на Мартин Макдона излиза на сцената на театър София.
За тази история Мартин Макдона получава награда “Лоурънс Оливие”, за най-добра нова пиеса за 2016-та. „Важното е да знаеш къде е границата и просто да я прескочиш” - казва авторът, който умело преплита абсурдите с реалното. Режисьорът Стоян Радев поема щафетата в разплитането на загадките и разбиване на моралните клишета. Въпросът „Кой е убиецът” отвежда в неочаквани посоки.
"Моята празнична чаша" - интересен поглед на студентите от специалност керамика, на доцент Моника Попова и Виолета Заранкова от Нов Български университет. Средствата от изложбата, подредена в самия университет, ще отидат за мобилно точарско колело.
Звезден балет"Снежанка и седемте джуджета" в Старозагорската опера. В главните роли за първи път излизат Нанако Имаи и Салваторе Лаудани.
2CELLOS се похвалиха с клип, заснет в българско студио. Най-успешното и динамично инструментално дуо започна годината с премиера на видеото към “My Heart Will Go On”. Вдъхновяващата тема от „Титаник“, написана от Джеймс Хорнър е отличена с Оскар . Режисьор на клипа на 2CELLOS отново е Александър Керекес , а наш екип построява специални декори и създава макет на легендарния кораб.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте съвместния брифинг на Бойко Борисов и Ангела Меркел
Вижте съвместния брифинг на Бойко Борисов и Ангела Меркел
Ангела Меркел у нас: Германия ще продължи да работи на страната на България
Ангела Меркел у нас: Германия ще продължи да работи на страната на България