НОВИНИ

АРТ посоки: Нощта на театрите

Добро утро в театралната седмица!

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:19, 14.11.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Ако искате да видите Кръстю Лафазанов като премиер, тази вечер си отделете за Сатиричния театър. Ако сте гледали сериала на ВВС - „Да, господин министър“ героите са ви познати. Тук щафетата на политическо надхитряне поемат Мариан Бачев и Тони Минасян.

Законите на физиката невинаги са валидни в театъра. Утре „Законът на Архимед” ще ни насочи - към различното тълкуване на фактите. С премиерната постановка на Стелиян Петров в „Малък градски театър зад канала“. Една целувка за вдъхване на вяра в собствените ти сили ще разбуди куп съмнения, подозрения и разровени истини. Най-новият спектакъл в програмата на Нов театър НДК очаква зрителите на 17 ноември - Нощта на театрите.

Елена Петрова, Любомир Ковачев, Ники Сотиров и Веселин Калановски в „Антихрист” по едноименния роман на Емилиян Станев. Приказка за „митарствата на душите ни“ определя постановката Бойко Илиев. По думите на режисьора, драматизацията на „Антихрист“ си е своего рода лудост, но задължителна лудост.

Във време на глобализация „Поучително житие на грешника и смешника Теофил за митарствата на душата му“ звучи изключително съвременно.

Във Варна нощта на театрите ще е по три, започва още в петък с флашмоб.

Варна „Денс театър“ и актьори от ателието на Милена Кънева дават началото. Включва се и тежката артилерия. Най-новата постановка на Варненския драматичен театър „Драконът”, с режисьор Явор Гърдев и постановката на Георги Михалков „Изборът на Марта”. Специално за театралната нощ от Черна гора пристига политическата сатира „Капиталът” , на Кралския театър в Цетине.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диамантът „Розово наследство“ бе продаден за рекордните 50 милиона евро
Диамантът „Розово наследство“ бе продаден за рекордните 50 милиона евро
Парламентът започна работа с поименна проверка
Парламентът започна работа с поименна проверка