НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Филмови предизвикателства

Обратното броене за София Филм Фест започна. Документалните истории заемат сериозно място, а българските проекти вече превземат и други фестивали. Ето кои два филма ще ни представят в Документалния конкурс тази година.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:08, 15.02.2019
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Тайният живот на Вера” на Тонислав Христов и „Дворците на народа“ на Мисирков и Богданов. „Тайният живот на Вера” надниква в различната реалност на LARP-инг - ролеви игри с реални персонажи вече се практикува и в България. Точно тази практика е помогнала на Вера. Нейните герои в игрите са силни жени, които взимат всичко в свои ръце и се борят с демоните.

„Дворците на народа“ е опит за философско осмисляне на наследството и реалността, в която живеем вече 30 години след падане на Стената. Филмът на успешния тандем Борис Мисирков и Георги Богданов, с продуцент Мартичка Божилова печели наградата на публиката в Лайпциг, и до момента е селектиран за участие в над 15 фестивала по света.

Създателите на „Титаник” и „Аватар” се насочиха към популярна японска манга. Джеймс Камерън и Джон Ландау представят "Алита: Боен ангел".

Към мегапродуцентския състав се присъединява и режисьорът Робърт Родригес. Действието ни пренася в XXIX век - 300 години след Великата война. Доктор Идо активира останки от киборга Алита - в ролята влиза Роза Салазар, позната от „Лабиринтът” и „Дивергенти”. Алита започва да събира спомени и става войн-преследвач на опасни престъпници. Сред опасните срещи се намества и любовта.

На кино и докато си седим удобно във фотьойла. „Денят на бащата” ще ни въвлече в една много силна история. От 18 февруари БНТ започва излъчването на новия сериал.

Павел Веснаков е режисьор на шестте серии на „Денят на бащата”. Весела Бабинова и Захари Бахаров са в главните роли - на семейна двойка, достигнала точката на кипене на отчуждението. Започва тежката, безкомпромисна битка за попечителство над детето. Патрик Шон Хесън в ролята на сина им, определено е откритие. Когато любовта си отиде - всеки има своята истина. Вижте я в „Деня на бащата”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От ВМРО внасят доклад за насърчаване на раждаемостта в София
От ВМРО внасят доклад за насърчаване на раждаемостта в София
Република Северна Македония уведоми страните-членки на ООН за новото си име
Република Северна Македония уведоми страните-членки на ООН за новото си име