НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Българският филм „Можеш ли да убиваш” е по кината

Да погледаме кино за щастие и късмет. Български филм ни посреща от днес в кината. „Можеш ли да убиваш” на режисьора Иван Ничев.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:02, 01.03.2019
Чете се за: 00:56 мин.
Още

С тъга, но и с много усмивки филмът ни превежда из родната територия, с участието на седем млади обещаващи актьори. „Можеш ли да убиваш” представлява своеобразна метафора на съвременна България, по сценарий на Юрий Дачев, Татяна Гранитова и Иван Ничев. Филмът е заснет в град Видин и околностите, с няколко снимачни дни и в град Сливен. Седем млади българи от Видин решават да се пробват като платени рейнджъри и започват тренировки за мисията, която да ги извади от бедното и безперспективно битие.

За „Щастливеца Пер” си говорихме през ноември, когато на български излезе книгата на датския нобелист Хенрикт Понтопидан. Сега ще посрещнем и легендата Биле Аугуст, който направи филм по тази история. Ще я представи лично на София филм фест.

В София носителят на две Златни палми ще покаже класиката „Пеле Завоевателя“- със Златна Палма и Оскар, един от последните му филми „Безмълвно сърце“ и най-новия - „Щастливеца Пер”. „Романът е проницателно изучаване на морала и етиката“, категоричен е Биле Аугуст за „Щастливеца Пер”. Краят на XIX век. Млад амбициозен мъж от западна Дания пристига в Копенхаген, за да учи инженерство. Има големи амбиции, но може би съдбата има други планове.

От днес на големия екран потегля „Семейни кютеци”. Скалата ще раздава съвети.

А самият Дуейн Джонсън доста се забавлява като играе себе си в „Семейни кютеци”. Филм по една невероятна, но реална история за суперзвездата от Световната кеч федерация. Пейдж или Флорънс Пю и брат ѝ, или Джак Лоудън търсят пътя към феновете. И ще поискат професионални съвети от Скалата, който ще ги научи как да спечелят тълпата по време на професионалните състезания. Аутсайдерът ще промени играта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делегация на ЕП пристига в Скопие за оценка на напредъка на страната
Делегация на ЕП пристига в Скопие за оценка на напредъка на страната
Започна срещата на четири очи между Борисов и Столтенберг
Започна срещата на четири очи между Борисов и Столтенберг