АРТ посоки с Галя Крайчовска: Кино изкушенията

Време е за кино. Какво ще видим на големия екран от днес?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
преди 1 година
Чете се за: 00:53 мин.
Животът

В Ямбол завършва филмовият маратон в партньорство със "София филм фест".

Тази вечер в лятното кино ще бъде представен филмът „В къщата” на Франсоа Озон, а утре финалът ще сложи „Потапяне" на Вим Вендерс. За пета поредна година гостуват филми, спечелили награди от престижни фестивали.

Според древна легенда ужилването от скорпион в дълбоката пустиня на Раджастан убива човек до 24 часа.

Отровата вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова. Точно такава спасителна певица е главна героиня в премиерния „Песента на скорпионите”, на Ануп Сингх.

Ето го и „Хищникът” - така очакван от феновете. Най-жестоките ловци във Вселената са по-силни, по-умни и по-смъртоносни от всякога.

„Хищникът в новия филм е най-страховитият досега“ - казва режисьорът Шейн Блек. И за да отдаде почит към първообраза, събира актьори, начело с Бойд Холбрук, които да пресъздадат отношенията между героите си в същата линия. Това не е римейк или нов прочит на историята, а любимата поредица - 30 години по-късно. Ще станем свидетели на последиците.

Ако сте впечатлени от „Перфектни непознати” на италианския режисьор Паоло Дженовезе, с новия му филм - „Мястото”, психологическото натрупване ще е двойно.

Тайнствен мъж седи на масата в дъното на бара, наречен „Мястото“. Той е винаги там, готов да сбъдне желанията на посетителите, които идват при него. Но в замяна трябва да изпълнят особени задачи. Докъде ще стигнат, за да получат това, което искат?

Топ 24
Най-четени