НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: кино предложенията

Един любим комикс грейва и на големия екран - Бекасин. Начело с наивна, забавна, мечтателна супергероиня.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:30, 25.01.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Отличен със "Сезар" за режисьорския си дебют, Брюно Подалиде се завръща със семеен филм, по любимите за поколения французи комикси. Родена в бедно семейство в Бретан, Бекасин си намира работа като бавачка при маркиза Дьо Гран Ер. Всичко е прекрасно, докато не зейва финансовата пропаст. И именно Бекасин - непоправимата оптимистка, ще овладее суматохата с изобретателност, смелост и много любов.

Кралица на Франция на 16 г., вдовица на 18. Мери Стюарт не се примирява с второстепенна роля. Премиерният „Кралицата на Шотландия” ни пренася в кралския двор.

Мери Стюарт отказва да се омъжи повторно и се завръща в родната Шотландия, за да си върне трона. Но ще срещне отпора на властната Елизабет I. Младите сестри по корона са съперници във властта и любовта. Изпитват едновременно страх и очарование една към друга. Предателство, бунт и заговори заплашват троновете им и променят хода на историята.

Най-неочаквано режисьорът Хамид Баскет реши да уважи българската премиера на "Мълчанието на пеперудите". Тя е в рамките на фестивала "София Менар", на 30 януари, в Дома на киното, когато е официалната вечер на Кралство Мароко.

Трилър с много въпросителни и непредсказуем край, на фона на нощния живот в Казабланка. Прочутата оперна прима Самира е намерена мъртва. Първоначалната версия е самоубийство и случаят е приключен. Но скоро се появяват съмнения, че остава въпрос за убийство и главният заподозрян е съпругът на прочутата певица - известен психиатър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадуро е готов за диалог с опозицията
Мадуро е готов за диалог с опозицията
Папа Франциск призова младите да имат куража да променят света
Папа Франциск призова младите да имат куража да променят света