"Арт посоки" с Галя Крайчовска: Какво да очакваме на "София Филм Фест"

След месец започва най-очакваното кино събитие - София Филм Фест.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
преди 1 година
Чете се за: 00:55 мин.
Животът

Продължаваме да разкриваме филмите и гостите - „Ирина” на Надежда Косева ще направи своята премиера на фестивала.

„Акцентът във филма попада върху човечността. Водещото за екипа при създаването му беше предизвикателството да намерим лъч надежда и доброта в житейска ситуация, която е на ръба на човешкото”, казва Надя Косева за дебютния си пълнометражен филм.

В центъра на историята е младата Ирина, която се съгласява да стане сурогатна майка, за да издържа семейството си. Тежкият избор ѝ разкрива нови страни на живота и за любовта и прошката. В ролята на Ирина е младата актриса Мартина Апостолова, която дебютира в игралното кино.

Радвахме се и на победите на „Не ме докосвай”, със сериозно българско участие - „Златна мечка” на Берлинале и още престижни отличия. Още утре ще го видим на роден екран.

Ирмена Чичикова грее във филма на на румънската режисьорка Адина Пинтилие, а копродуцент от българска страна е Агитпроп. „Не ме докосвай” е смело пътуване с дълбок поглед към личното пространство. Лара, Томас и Кристиан потеглят на това емоционално пътуване, като се опитват да преодолеят старите модели на поведение, да премахнат защитните механизми и табута и да почувстват истинската свобода.

Клинт Истууд и Брадли Купър се събират в "Трафикантът". Новият филм на режисьора-актьор се базира на истинската история на Лео Шарп - ветеран от Втората световна война.

Истууд влиза в ролята на 90-годишния градинар, известен с прекрасните си лилии и медали от войната. Но на стари години Шарп започва да превозва наркотици за мексикански картел и попада под ударите на закона. Заловен е в Мичиган с пратка на стойност 3 милиона долара, скрита в стария пикап. Адвокатът му пледира, че клиентът му страда от деменция и присъдата намалява до три години.

Топ 24
Най-четени