НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Новите филми на големия екран

Нямахме търпение да го видим и ето го - "Бохемска рапсодия" за великия Фреди Меркюри и група "Queen". Преди пет години имаше идея Саша Барън Коен да влезе в култовата роля, но не успя да заговори на един език с продуцентите.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:50, 02.11.2018
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Сюжетът преминава в 15-те звездни години от сформирането на групата до мегаконцерта на Уембли през 1985-та. "Бохемска рапсодия" е тържество и празнуване на "Queen", на тяхната музика и на изключителния им фронтмен Фреди Меркюри, който се противопостави на стереотипите и разби статуквото, за да се превърне в един от най-обичаните артисти на планетата.- казват създателите. Рами Малек се подготвя за образ на Фреди с месеци,с уроци по пиано и пеене и сценична пластика. Казва, че това е ролята на живота му.

Стефан Командарев започна снимките на нов филм. "В кръг" вече гръмна шампанското и щракна клапата. Започнаха първите снимачни не дни, а нощи. Любими актьори от екрана и сцената се събират в новата история. А един от най-големите световни филмови разпространители "Beta cinema", закупи правата на филма „на зелено”. Успех на Стефан Командарев и компания!

Създаден по истинска история - "По-силен" идва с програмата на Со Индипендънт. Това, което не ни убива, ни прави по-силни. През 2013-та строителният работник Джеф Бауман става жертва в Бостънския маратон, докато чака приятелката си. Преодолява огромната загуба и се превръща в символ на надеждата. Силен киноразказ на Дейвид Грийн и блестяща роля на Джейк Джиленхол.

На финала на фестивала за независимо кино ще видим Американо-британската драма "Грешното възпитание на Камерън Пост". Тийнейджърският филм бързо печели симпатиите дори на критиците, с темата за различните, предразсъдъците и отхвърлянето от обществото. Камерън е изпратена в поправителен лагер заради сексуалната си ориентация. Но дали това ще ѝ помогне или още повече ще я обърка?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​До 17:00 часа движението в участъци от АМ Хемус и Тракия​ ще е в една лента
​До 17:00 часа движението в участъци от АМ "Хемус" и "Тракия"​ ще е в една лента
Ридли Скот ще снима продължение на Гладиатор
Ридли Скот ще снима продължение на "Гладиатор"