НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: предколедни изненади

"Невидими стени" на БТР ще радват и варненската публика. Концертът във Фестивалния комплекс тази вечер е част от турнето на групата. Музикантите изпращат 2018 г. с дванайстия си студиен албум "Невидими стени" и едноименното турне. Динамични и драматични песни и танци идват с ансамбъл Сухишвили.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:03, 06.12.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Турнето на „Летящите грузинци” стартира на 6 декември в София. После ще зарадват публиката в Пловдив, Стара Загора и Варна. Подготвили са двучасова сценична буря - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи движения при жените и искри от саби и ножове при мъжете, единствените в света, които танцуват на пръсти без палци и туфли. Пристигат с 600 автентични костюма, изработени от стари грузински майстори. Ансамбълът с над 50 милиона зрители поставя рекорд в „Ла скала" - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.

Акцент "Росини" подготвят за утре от Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. В програмата "150 години след Росини", ще прозвучат увертюри и арии, под диригентството на Ивайло Кринчев. Четирима любими герои на родната пънк и рок сцена - Кольо Гилъна, Светльо Витков, Ерол от Уикеда и Сърмата Хари ще зарадват феновете с “Култов Коледен Концерт” на 7 декември в “Микстейп 5”. Само два дни по-късно и Mando Diao ще раздвижат пластовете.

Шведската банда се появява през 99 година, но скокът към международната сцена правят с втория си албум "Hurricane Bar" пет години по-късно. Пред 2012 г. приемат предизвикателството за албум, изцяло на шведски - композициите са по поеми на Густав Фрьодинг. Сега ще ги видим и чуем най-вече с песните от най-новия - осми албум “Good Times”. Определят го като манифест на любовта и приятелството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът: КЗК трябва да се произнесе по сделката на ЧЕЗ и Инерком
Съдът: КЗК трябва да се произнесе по сделката на ЧЕЗ и "Инерком"
Дончо Барбалов ще бъде и.д. заместник-кмет по транспорта на София
Дончо Барбалов ще бъде и.д. заместник-кмет по транспорта на София