НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Работната седмица на крилете на изкуството

Да преминем през работната седмица с крилете на изкуството. Тази вечер в „Сфумато” имат специално представление - 45-то на „Стъклената менажерия”. Да поразровим миналото, за да раздвижим настоящето. Да прогоним и злите сили, с помощта на кукерите.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:09, 25.02.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

От четвъртък до неделя ще си вихри 20-ият международен маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол. Богата програма ще съпътства дефилетата с изложби, работилници, дегустации и още занимания.

Още утре може да влезете в ритъма на хорото със спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”, с участието на холивудската знаменитост Бен Крос. Концертът в НДК слага начало на програмата на ансамбъла за тази година.

А тази вечер едно специално участие дава прекрасно начало на седмицата - Анджела Георгиу. Звездата й изгрява с ролята на Виолета от „Травиата“ през 1994 и до днес тя е сред най-големите звезди на операта. Румънската певица блести в Метрополитън и Ковънт Гардън, Ла Скала, Виенската държавна опера. Изнася рецитали по целия свят, а календарът ѝ е запълнен с години напред. Албумът ѝ с тенора Роберто Аланя се задържа 42 седмици на първо място в британските класации. Тази вечер ще излезе за първи път на българска сцена , в концерта в НДК под диригенството на маестро Найден Тодоров ще представи емблематични арии.

Връщаме и празничното настроение. След изключително успешния Коледно-новогодишен концерт в Музикалния театър, планират и февруарско издание. В сряда ви канят на а празнична феерия от любими оперети, мюзикъли и филмова музика.

Хубава седмица!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът на САЩ ще разговаря с Хуан Гуайдо в Колумбия
Вицепрезидентът на САЩ ще разговаря с Хуан Гуайдо в Колумбия
Български пенсионер с необичайна молба за помощ
Български пенсионер с необичайна молба за помощ