НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Спомен за Димитър Манчев

С фотоси пред Народния театър ще се срещнем отново за Димитър Манчев, който преди десет години напусна земната сцена. Документалната изложба "Смехът никога не стига", е посветена на 85-годишнината от рождението на големия актьор. Да си спомним за Димитър Манчев и топлата му усмивка.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:57, 18.03.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Вече се усеща уханието на пролетта и на "Икар"-ите. По традиция, преди годишните театрални награди се наслаждаваме на номинираните спектакли. Тази вечер в театър "Азарян" откриват Софийския театрален салон с "АПАРТ" - документален спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори.

Тази вечер във Фестивалния център във Варна е премиерата на "Една седмица, не повече" или "Истински лъжи". В тази чудовищно смешна пиеса на Клеман Мишел един отегчен мъж иска да напусне половинката си, но няма сили да й каже. И решението е - помощ от приятел. Това още повече ще усложни ситуацията. Ще ни я представят Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков, който сяда и на режисьорския стол.

В петък оперният спектакъл "Италианката в Алжир" гостува в Пловдив. За първи път в своята близо столетие оперна история, Държавна опера-Стара Загора поставя шедьовъра на Джоакино Росини.

Идеята е на директора на старозагорската опера Огнян Драганов, а режисурата поема Урсула Хорнер - известна на българската публика със знаковите постановки на "Хофманови разкази" и "Севилският бръснар".

В ролята на Изабела ще видим Петя Петрова, която постига върхове именно в Росиниевия репертоар. Действието от "Италианката в Алжир" е пренесено в началото на 20-ти век - време на нахлуване на новите технологични и модни открития в Ориента. Със забавното и оригинално пресъздаване на вечните теми за любовта и оспорваната свобода на жената и нейното право на избор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продадоха на търг картините от колекцията на Джордж Майкъл
Продадоха на търг картините от колекцията на Джордж Майкъл
„Софийска вода” временно спира водата в някои части на София днес
„Софийска вода” временно спира водата в някои части на София днес