НОВИНИ

"Арт посоки" с Галя Крайчовска

В днешното издание на рубриката "Арт посоки" с Галя Крайчовска ще видите на какви постановки можете да се насладите в театрите.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:01, 26.09.2018
Чете се за: 00:57 мин.
Още

В Европейския ден на езиците - кой, ако не театърът ни говори на толкова красив и разбираем език, с усмивки и послания. „Един безумен ден” преобразява сцената на Народния театър. И сега ще направим фото предпремиера.

С уникалните снимки на Любомир Сергеев. Майсторът на арт фотографията е автор на впечатляващата визия за спектакъла по „Сватбата на Фигаро”. Режисьорът Михаил Петров събира нова вълна млади артисти и блестящи професионалисти. Ролята на Фигаро поверява на Димитър Живков, който има Аскеер за изгряваща звезда. Определят „Един безумен ден” като Театрален карнавал по Бомарше, красива авантюра и обещават празнична еуфория за сетивата.

„Зех тъ Радке, Зех тъ”. - Ще си припомним любимите герои и възклицания от Сава Доброплодни. „Михал Мишкоед” - постановка на Габровския театър гостува утре вечер в театър "Българска армия". Постановката на Невена Митева прави реверанс към първото представление и реставрира неговия принцип - всички роли се изпълняват от мъже.

3-ти Международен Импро фестивал се вихри на камерната сцена на театър „Сълза и смях”. Предупреждавам, че представленията до неделя са на английски. Но си заслужава да се насладите на майсторството на създаване на шоу на мига.

А на финала, в неделя ще представят импровизиран мюзикъл от участниците в интензивния уъркшоп на Стейси Смит.

"Да пееш под дъжда" тръгва на мини турне.

Мюзикълът с режисьор Борис Панкин и диригент Страцимир Павлов напуска за малко сцената на Варненската опера. На 27-и са в Добрич, 28-и Сливен, а на 29-и в Русе. Преди една година на бродуейска сцена се появи адаптация на филмовия мюзикъл, отново дело на легендарните сценаристи Бети Комдън и Адолф Грийн, носители на "Оскар". А първата българска версия на култовия мюзикъл с Орлин Горанов и Мариан Бачев в главните роли пренася бляскави, остроумни и забавни герои и сюжети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализиран е горският пожар край Благоевград
Локализиран е горският пожар край Благоевград
Правителството предлага назначаването на 10 нови посланици
Правителството предлага назначаването на 10 нови посланици