НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: театрални предложения

Героите на Молиер дават тласък на новата театрална седмица. Тази вечер "Скъперникът” ще се вихри в театър "Зад канала", с постановката на Лилия Абаджиева. За ролите си точно в този спектакъл Владо Пенев и Алексадър Кадиев имат „Икар”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:59, 06.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

"Животът е прекалено важен, за да говорим сериозно за него..." - съветва Оскар Уайлд.

Отново ще ни го напомни и „Идеалният мъж”. В неделя е юбилейното 150-то представление на един от най-хитовите спектакли на Народния театър. 12 години на сцена и 120 000 зрители - впечатляваща е историята на спектакъла на френския режисьор Тиери Аркур. В блестящата комедия Уайлд заплита сложна интрига от блестящо настояще и тъмно минало, приятелство и любов, вярност и предателство.

В Народния театър започнаха репетиции на Братя Карамазови. Режисьорът Деян Пройковски казва "Разликата между съвършената камбана и останалите е един полутон, който чуват само големите майстори". Точно такава е и разликата между Ангела и Дявола. Важното е само да имаш добър слух. И точно с този полутон се занимава „Братя Карамазови“. Това е първият проект на Асоциацията на балканските национални театри. Премиерата се очаква на 3 април.

Танцов разказ за самотата, която сами си причиняваме. Спектакълът на Анна Кабакова „Самотни отдалеч” стъпва на сцената на Сфумато на 7 февруари.

Танцовият спектакъл е създаден по „Черни рози“ на Елин Пелин. Разказ за времето, когато избираш да си тръгнеш, вместо да се бориш за това, което искаш. Разказ за красивите, самотни дървета, през човешките очи. Както казва Анна Кабакова:

„Заобиколени сме от индивидуалности, на вид сме уж самостоятелни личности, но хората често забравяме, че когато затваряме входната врата, това, което най-вече ни трябва, е целувката на любимия човек.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калфин: Пътят на Македония към НАТО е важен заради стабилността на Балканите
Калфин: Пътят на Македония към НАТО е важен заради стабилността на Балканите
Над 1140 пешеходци са глобени за неправилно пресичане от началото на годината
Над 1140 пешеходци са глобени за неправилно пресичане от началото на годината