НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: варненски театрален гастрол в София

„Професия лъжец” на варненския театър гостува на сцената на Театъра на армията тази вечер. Теди Москов казва за постановката си - "Опитал съм се да поднеса една театрална и забавна гледна точка към двояките неща от историята ни, като смея да предполагам, съм намерил подходящата форма за това". Мариус Куркински излиза за стотен път с моноспектакъла „Черното пиле”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:20, 17.04.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

На 19 април “Черното пиле” излиза в Зала 1 на НДК. Представление номер 100 е посветено на 100-годишнината от рождението на големия български писател Николай Хайтов. В моноспектакъла Мариус Куркински обединява три великолепни разказа на Хайтов - „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът продължава да се взира в душевността на българина - с неговата сила и желание да се пребори и със самия себе си.

В театър „Невена Коканова”-Ямбол се готвят за премиерата на „Котка върху горещ ламаринен покрив”. На 21 април е първата среща с публиката. С постановката на Бойко Илиев е част от програмата, с която театърът отбелязва седмото си десетилетие.

След 30 години Иван Добчев отново ни среща с „Чайка”. Пиесата на Чехов сега стъпва на сцената на Пазарджишкия театър.

Иван Добчев продължава битката, започнала в театрална работилница Сфумато за изкуство, което не обслужва, не гъделичка зрителя и не се стреми да се хареса на всяка цена. А „Чайка” е точно от тези сюжети, които теглят зрителя към нещо по-голямо. Иван Добчев се завръща към пиесата със своите студенти и актьорите Койна Русева и Асен Блатечки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява зам.-министъра на икономиката Александър Манолев
Прокуратурата проверява зам.-министъра на икономиката Александър Манолев
Лозан Панов няма да подава оставка заради апартамента на съпругата му
Лозан Панов няма да подава оставка заради апартамента на съпругата му