Влизаме в галериите. Първа спирка - галерия Париж. „Видения” - съвместната изложба на Даниела Зекина и Петър Бояджиев ни посреща. С обединяващата на красота на човешки образи и пеперуди.Разказват тайнствени истории - с кодове, вплетени в магнетичните лица - цифри, букви, стъклени елементи. Две думи обединяват картините на двамата художници - проблясваща красота.

В галерия “Оборище” надникваме в техния свят, 

с любопитната история около раждането на едно братство. В арт средите пробиват като близнаците Франклини и Брендън Конър, родени в Бруклин и отгледани при екстремни условия от тайното братство „Семейството”. Всъщност те са британци и нямат никаква роднинска връзка, зад тези образи стоят арт дилърите и художници Джеймс Голдин и Майк Снийл. Техни творби са част от най-престижните колекции и музеи, е преди три години направиха рекордна продажба в аукцион. Селекцията, която ще видите напарвена специална за софийската им изложба.

„Места на липса, места на изобилие” - преброява ги с четката Ангеларий Димитров. В галерия Нюанс преподавателят в Художествената гимназия пренася темата с със състоянията на притеснително натрупване или тотално обезлюдаване.

И роботите се включват активно в арт пространството

Роботът Ай-да откри първата си самостоятелна изложба. 8 рисунки, 20 картини, 4 скулптури и две видео творби представят нов технологичен език в света на изкуството. Една от картините е вдъхновена от пърформанс на Йоко Оно преди 50 години. Ай-Да е кръстена на британската математичка и компютърен специалист Ада Лавлейс. Рисува с помощта на камери в очните си ябюлки и програма, разработена в Оксфордския университет. Изложбата "Несигурно бъдеще" е само началото. Ай-Да ще извайва и глинени съдове, които ще са обект на следващата среща с публиката.