НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за кинопътешествия

Филмът „Толкин” се фокусира върху ранните години от живота на Джон Р. Р. Толкин. НАТФИЗ дава шанса на ученици от V до X клас да правят кино. Теса Томпсън става първата жена в агентския образ в "Мъже в черно".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:45, 21.06.2019
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Започваме с Толкин , който ни пренесе във фантастичния свят на "Хобит" и "Властелинът на пръстените".

Сега киното си връща жеста към големия разказвач. Филмът „Толкин” се фокусира върху ранните години от живота на Джон Роналд Руел Толкин. Загубил родителите си, малкият Джон намира приятелство и подкрепа в група аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче променя събитията и специалната „Задруга”. Появява се обаче вдъхновението и героите, които ще населят книжната Средна земя. В ролята на писателя ще видим Никълас Холт.

Да правят кино през лятото ще имат шанса ученици от V до X клас. За първа година ателиетата, техниката и педагозите на НАТФИЗ ще бъдат достъпни за тях. Младите киномани ще се запознаят с филмовия процес и основните професии - драматургия, режисура, операторство, монтаж, екипна работа. Най-добрите сценарии ще бъдат заснети, а отличеният игрален етюд ще бъде публикуван в мрежата. Записването започва на 1-ви юли.

Ново начало на поредицата "Мъже в черно". Черен костюм и очила слага и една дама.

Ново поколение агенти поема щафетата от Уил Смит и Томи Лий Джоунс. Теса Томпсън става първата жена в агентския образ. Като дете става свидетел как мъже в черни костюми заличават паметта на родителите ѝ. Следващите 20 години посвещава на издирване на тайната организация и става част от нея. С Крис Хемсуърт са симпатично-безстрашната двойка, която ще спасява Земята. Със зашеметяващи похвати ще трябва да спрат нашествието на зловещи извънземни, които искат да превземат човешкия вид. Футуристични оръжия и усмивки - "Мъже в черно: Глобална заплаха" не изневерява на стила си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вебер може да отпадне от надпреварата за председател на Европейската комисия
Вебер може да отпадне от надпреварата за председател на Европейската комисия
Тръмп е готвел удар по Иран, отказал се в последния момент
Тръмп е готвел удар по Иран, отказал се в последния момент