НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Време за фолклор"

„Време за фолклор” ни очаква тази вечер в зала 1 на НДК. Спектакълът събира на една сцена ансамбъл „Чинари“, „Мистерията на българските гласове“, Стоян Янкулов - Стунджи и „101 каба гайди“. Във фолклорна приказка ще се включат още група „Еtnotix“ и трио „Булгарина”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:52, 15.04.2019
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Фестивалът „На Източния бряг на Европа” празнува своето 15-то издание. Той е неизменна част от изложението „Културен туризъм” във Велико Търново.

В четвъртък е галавечерта с наградите, в комплекса „Калоянова крепост” Арбанаси. В юбилейното издание се включиха рекорден брой участници от 21 държави, с филми, клипове и предавания, свързани с туризма. Разходка из непознатия Казахстан, екзотична Индонезия, далечен Китай - интересни гледки на един екран разстояние. А съпътстващата програма „Киното и градът” ще покаже игрални филми, снимани в български градове - туристически центрове

В Ямбол започва 21-я национален куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник”. 35 пиеси са представени в първата част на конкурса, а за голямата награда „Играещият човек” ще се състезават 12 постановки от страната. В извънконкурсната проглама може да гледате спектакли от Македония, Румъния, Русия и Турция.

В събота ви каня на „Балканска сватба”. Спектакълът събира националните ансамбли на Сърбия, Гърция и България.

„Коло”, „Ликио Елинидон” и ансамбъла „Филип Кутев” излизат на сцената на зала 1 в НДК. 150 изпълнители ще представят предсватбени и сватбени ритуали и обреди от Балканите. И трите фолклорни формации имат сериозна история -сръбският „Коло” от 1948-ма, домакините - от 51-ва, а гостите от Ксанти - от 76-та година. Три световноизвестни ансамбъла събират своите обичаи, традиционни облекла, ритъм, и танц, с прилики и разлики на една от най-важните традиции по нашите земи - сватбата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Спецсъдът не отстрани от длъжност шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев
​Спецсъдът не отстрани от длъжност шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев
Най-високият изкуствен водопад в света се намира в Сингапур
Най-високият изкуствен водопад в света се намира в Сингапур