НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Започват Софийските музикални седмици

Тази вечер в зала „България” е тържественото откриване на 50-тoто издание на Софийски музикални седмици. Програмата ще е подобаваща като за юбилей. Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ и Софийска филхармония, солист Людмил Ангелов - пиано, под диригентската палка на Пламен Джуров ще открият фестивала. Не е за изпускане единственият софийски концерт от първото българско турне на MARION&SOBO BAND.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:46, 23.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Тази вечер в Студио 5 легендарният джаз-квинтет ще представи новата си програма. Главни двигатели на квинтета, основан в Бон, са френско-американската певица Marion Lenfant-Preus и полският китарист Собо. Музикантите свързват музиката от цял свят с шансон и джаз и създават свое собствено звучене, вдъхновено от вокалния джипси джаз на 30-те години. Започват като улични музиканти, за да се превърнат бързо в любимци на публиката.На 24 май ще зарадват и участниците на фестивала GOATMILK в Бела речка.

Мега проект на открито. Зад него застават НДК и Софийската опера. Утре е началото, с тържествен концерт. А в залата на операта ни очаква спектакълът "Янините девет братя".

Скоро очакваме Майкъл Болтън. Легендарният певец поднесе изненада не с кого да е, а Лара Фабиан, която също стяга куфарите за София.

Мегазвездите излязоха на една сцена - на финала на канадското издание на музикалния конкурс La Voix. Двамата изпяха една от хитовите песни на Болтън - „How am I Supposed to Live Without You“. Ще я чуем и тук, в негово изпълнение на 18 юли. Майкъл Болтън обещава още любими песни за концерт в НДК и няколко изненади.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интерактивен спектакъл на маестро Камджалов в Пловдив
Интерактивен спектакъл на маестро Камджалов в Пловдив
Eвропейската шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство
Eвропейската шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство