НОВИНИ

"Арт посоки": Театър на открито с едни от най-големите звезди на сцената

Театърът излиза от залите, за да ни приласкае с приключения на открито. „София моно” в парка на Военната академия е във вихъра си. Тази вечер Мариус Куркински и моноспектакъла му „Черното пиле” ни очакват след свечеряване. Утре - „Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова.

bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 05.06.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

И световният театър ни идва на крака, с вече традиционната програма - Световен театър в София. „Щедростта на Тавита” гостува в петък в Сатиричния театър.

Човек с позлатени устни танцува на сцената сред висящи цветни нишки. Той изглежда като ловък фокусник, като истински маг. От върха на нишките се спускат големи игли за шиене и оттук започва една история, с отправна точка - библейският разказ за Тавита. Тя била известна със своята щедрост и шиела дрехи за бедните. Умира от неизвестна болест, но апостол Петър я възкресява.

Ако имате апетит за нова драматургия, в петък не пропускайте „Апетит” в Студио 5. Актрисата и радио водеща Богдана Трифонова и авторката и актриса Здрава Каменова ще ви въведат в реален сюжет. Една неуспяла водеща на кулинарно предаване се среща с разярена слушателка.

В неделя Неда Спасова и Юли Малинов ще ни пренесат в света на детските приказки, на откритата сцена на Театър София. До 28 юни там ни очакват интересни герои.

Гвоздеят от Световен театър в София -„Онегин” стъпва в Дома на киното на 8 юни. Ще се насладим на екранната версия на Онегин, под режиурата на Тимофей Кулябин - един от най-талантливите и успешни нови руски режисьори.

Хитовият му „Онегин“ превзема европейската сцена. Постановката пренася в съвременния свят героите на Пушкин, с тиха любовна история, която звучи актуално и днес. Спектакълът има български и английски субтитри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът отпусна 500 000 лв за ремонт на кораба Радецки
Кабинетът отпусна 500 000 лв за ремонт на кораба "Радецки"
Социалната пенсия се увеличава до 132 лв от 1 юли
Социалната пенсия се увеличава до 132 лв от 1 юли