НОВИНИ

Артистичен панаир на изкуствата в Столипиново

Деца от ромския квартал „Столипиново" в Пловдив показват креативност и талант в започналия днес артистичен панаир на изкуствата. Той се провежда в двора на училище „Кирил Нектариев", където са подредени повече от 30 ателиета и работилници. Събитието е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
20:20, 05.09.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

За пръв път училищен двор в сърцето на квартал „Столипиново се превърна в Детски панаир на открито.

Станка Желева - организатор: Наистина мястото е много необичайно, на мен ми напомня на кварталите в Кайро.

Нестандартното за пловдивския район „Източен" арт - събитие привлече вниманието на десетки бъдещи творци. В работилниците по грънчарство, стъклопис, изработка на маски и декупаж доброволци помагаха на децата да влязат в света на изкуството.

Музиката е универсално средство за общуване в „Столипиново". И първите детски опити за свирене на инструмент срещнаха поощрение и усмивки.

Станка Желева - организатор: Изкуството няма нужда от език, от превод, така че според мен това е най-добрият начин да се доближиш до едни деца, да ги приобщиш, да ги накараш да се интересуват от всичко, което се случва около тях.

Детският панаир на изкуствата се провежда в България от осем години. Досега е гостувал с 40 събития в 15 населени места. Участието в него е безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън атакува опозицията след поражението в парламента
Борис Джонсън атакува опозицията след поражението в парламента
Подкрепят ли британците излизането от ЕС и предсрочните избори?
Подкрепят ли британците излизането от ЕС и предсрочните избори?