COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

АРТпосоки с Галя Крайчовска: Време за кино

"Момиче", "Рокетмен" и "Тайните на Киетуд” с премиери.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:45, 31.05.2019
Чете се за: 00:59 мин.
Животът

“Момиче” на белгийския режисьор Лукас Гонт идва с куп награди от Кан, Лондон, Сан СебастиАн, Стокхолм и Цюрих. Амбициозната 15-годишна Лара мечтае да стане професионална балерина. С помощта на баща си се впуска в това приключение и се записва да учи в ново училище.

По тялото си обаче разбира, че по рождение е момче. С неспособността да понесе натоварването на балерините се засилват и присъщите и за двата пола комплекси. Режисьорът продължава теми, които изследва в постановката „Обикновените хора”, заедно с режисьора и танцьор Ян Мартенс – за танца, идентичността и трансформацията. И за безусловната родителска любов.


Елтън Джон, сър Елтън Джон. Невероятната му лична история грейва на големия екран. „Рокетмен” разкрива неизвестни страни от бляскавата кариера на мегазвездата. Историята на Реджиналд Кенет Дуайт в годините на големия пробив идва с „Рокетмен”. Заглавието е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с шеметната му кариерата му. Филмът проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливото дете чудо, което свири на пиано, дете чудо в Кралската музикална академия - до световната, екстравагантна суперзвезда. Тази вдъхновяваща, общочовешка история, в която момче от малък град става една от най-ярките и иконични фигури в поп-културата, е разказана на фона на най-известните и обичани песни на Елтън Джон.

Звездата от Оскаровия „Артистът” Беренис Бежо ще видим в премиерния филм „Тайните на Киетуд”. След дълго отсъствие Еугения - с образа на Мартина Гусман се завръща в родния Киетуд - красиво семейно имение близо до Буенос Айрес. Заедно със сестра си Мия - или Беренис Бежо, ще се изправят срещу мрачни тайни и емоционални травми от миналото. Режисьорът Пабло Траперо отправя покана към зрителите - да се потопят в емоционалния лабиринт на тези отчаяни, но красиви същества.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова изложба представя творби от българския модернизъм
Нова изложба представя творби от българския модернизъм
​От тази нощ България започва да получава доставки на газ от терминала в Гърция
​От тази нощ България започва да получава доставки на газ от терминала в Гърция