НОВИНИ

АРТ щрихи с Галя Крайчовска

Артщрихи от седмицата.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:41, 09.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Във времената на google maps всичко е показано, но старит екарти крият особено очарование. Именно от тях се вдъхновява Елена Панайотова. Художничката показва Тайните пътища на Страбо разкрива в галерия София прес, с полъх от ключови местности, отминали битки и любови.

Едно от древнит чудеса на света, отново ще въкръскне. Възстановяват Родоския колос и то в три пъти по-голям размер от оригинала. 135 метра планират да се извисява на пристанище Родос, с добавки музеи, магазини и библиотека срещу 250 милиона евро.

Нови разкрития от Том Егеланд, със заплетена история за римските катакомби. „Загадката на катакомбите е наситена с любопитни историчeски факти, митологични сюжети и загадки. Междувременно Холивуд откупи правата за хитовата му поредица, започнала с „Краят на кръга".

Кино за пътешественици - Католически свещеник изминава 14 хиляди километра пеша до Йерусалим и обратно, бегач иска да създаде ултра маратон в Медния каньон в Мексико и още куп истории ще видим в програмата на София Менар.

Осмо предизвикателство с „Омразната осморка". Куентин Тарантино отново е на линия. С впечатляващ актьорски екип и музика на маестро Мориконе.

Лошото момче на киното отдава почит на уестърна и други позабравено киноелементи. Вече получиха и награди от фестивала в Капри. Тарантино се прицелва и на театралната сцена, където иска да пренесе Омразната осморка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици джамии във Франция ще предлагат чай на братството през уикенда
Стотици джамии във Франция ще предлагат "чай на братството" през уикенда
Специализираният съд ще гледа мярката на трима служители на ДАНС и МВР
Специализираният съд ще гледа мярката на трима служители на ДАНС и МВР