НОВИНИ

Ден без асансьори и в БНТ

Асансьори в цялата страна спряха да работят днес. Но не заради технически проблем, а като част от международната инициатива „Ден без асансьори". Целта е да се насърчи физическата активност. В сградата на БНТ денят започна без асансьор.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 25.04.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Борис Теодосиев - водещ на прогнозата за времето по БНТ: Аз самият карам колело всеки ден, опитвам се да не използвам колата, да се раздвижвам повече, така че с удоволствие ще се кача с вас нагоре.

Заедно с нас по стълбите се качват доброволци от Русия и Испания.

Блад Федоров - Русия: Днес няма да използвам асансьор и мисля, че това е първата стъпка да не използвам изобщо през останалото време от годината.
Гил Морено - Испания: Винаги предпочитам стълбите за здравословен начин на живот.

Всяка година между 200 и 300 000 души в България се качват пеша.

В Деня без асансьори имаме национални представителни проучвания 2015 - 2016, които отчитат между 200 и 300 000 участници на този ден.

Биляна Милева - организатор: Тази година имаме предизвикателство, търсим нашия петстотин хиляден участник като призоваваме хората да пускат свои снимки и видеа в социалните мрежи с #ямстълбизазакуска.

Ако човек няколко пъти на ден се изкачи до втория етаж, мисля, че за една година може да свали 2 кг. В София асансьорите спряха в УНСС, Техническия университет и Министерството на младежта и спорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: България е намалила външния си дълг
Бойко Борисов: България е намалила външния си дълг
За момента няма да екстрадираме българи по казуса Желяз Андреев
За момента няма да екстрадираме българи по казуса "Желяз Андреев"