НОВИНИ

Асен Агов: Целта на Малофеев е да бъдем част от зоната на влияние на Русия

Има ли достатъчно доказателства по скандала с руски шпионаж у нас и поставена ли е страната ни в опасност - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ беше Асен Агов, журналист и анализатор.

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 12.09.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха забрана да посещават България за срок от 10 години, споделят идеята за възстановяване на Руската империя. Тази идеология има съвсем конкретни стъпки, обясни Агов.

Асен Агов, журналист и анализатор: Малофеев беше много активен в анексирането на Крим към Руската федерация, той стои зад това Русия да обяви санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС, включително от България, за да може да продава своите продукти. Той често събира представители на крайната десница в Европа и Америка, а това не са случайни личности.

Няма никакво съмнение, че Николай Малинов е потърсил именно него, за да се реализират идеите на тези центрове в Москва. Те искат България да бъде част от зоната на влияние на Русия, тоест да споделяме съдбата на Украйна или Грузия, убеден е анализаторът.

ГЕРБ е в позиция да губи от целия този шум, който се вдигна. Очевидно е, че това е в контекста на предизборната кампания, категоричен е Агов.

Асен Агов, журналист и анализатор: Руските интереси в България не се защитават така категорично от това сдружение, което в момента е на прицел, а от много влиятелни икономически кръгове, свързани с вноса на ядрено гориво, на петрол от Русия.

И още - каква ще бъде реакцията на Русия по скандала и как ще отговорят българските институции, вижте целия разговор с Асен Агов във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Караянчева: Няма по-добър коректив от хората
Цвета Караянчева: Няма по-добър коректив от хората
Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци
Проф. Станилов: Скандалът с руския шпионаж е съшит с бели конци