НОВИНИ

Асен Блатечки поставя пиеса в Русе

Звезди отсцената и киното започнаха в Русенския театър репетиции на пиесата „Смъртта на котката“ на Мартин Макдона. Явор Бахаров, Александър Сано, Бойко Кръстанов разказват през смях една история за страшно убийство.

bnt avatar logo
от Ива Колева
16:25, 29.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Скръб по любимата черна котка, убийства, тероризъм. И всичко това, поднесено през смях и с разбиране за човешката природа. Пиесата „Смъртта на котката“ на ирландския драматург Мартин Макдона ни хвърля право в сърцето на черната комедия, където тъгата и усмивката живеят заедно.

Асен Блатечки – режисьор на „Смъртта на котката“
„Не съм търсил специално пиеса, в която да става въпрос за терористични атаки. Аз много харесвам този драматург Мартин Макдона – смятам, че е съвременният Чехов.“

Актьорът Александър Сано е в ролята на Джоуи. Споделя, че във всяко едно представление има смисъл, но в тази пиеса той е напълно ясен и разпознаваем.

Александър Сано - актьор
„Хората са много склонни да се занимават с изключителни глупости и по този начин успяват много да си навредят един на друг, което е абсолютно безсмислено.“

Дали максимата „Око за око, зъб за зъб“ ще победи, или хората ще изберат любовта, ще разберем на 16 септември, когато ще е премиерата на „Смъртта на котката“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима пострадаха при тежка катастрофа край Велико Търново
Четирима пострадаха при тежка катастрофа край Велико Търново
​Нахлуване и пожар в Института по криминология в Брюксел
​Нахлуване и пожар в Института по криминология в Брюксел