COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

"Атака" отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия

За първи път в България беше почетена паметта на руските воини, загинали във Втората световна война, в деня и часа, когато започва нападението на Хитлеристка Германия срещу Русия.

от БНТ
11:47, 22.06.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Инициативата беше организирана от "Атака" и се проведе точно в 4 ч. сутринта на 22 юни пред Паметника на Съветската армия в София. Към лидера Волен Сидеров и народните представители от партията се присъединиха представители на обществени организации, Съюзът на ветераните в България и директорът на Руския културно-информационен център у нас.

Сидеров беше единственият български политик и лидер на парламентарна група, който почете паметта на падналите за свободата на Европа от хитлерофашизма.

Волен Сидеров: Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада. Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно.
Западът си "затваряше очите" за всички нарушения на Хитлер по международните договори. През 1938 г. същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя. Тя защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа.
;

Сидеров и колегите му от "Атака" поднесоха венци пред паметника на Съветската армия. С цветя те бяха изписали "Помним". "Вечна памет на всички войници и офицери, загинали за свободата на Русия и Европа", заключи Сидеров.

Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов благодари за отбелязването на тази дата. "Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята", каза още той.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Йога на звука събра много почитатели в София
Йога на звука събра много почитатели в София