От "Атака" почетоха 3 март пред паметника на Цар Освободител в София

Националистите от "Атака" отбелязват 3-ти март не като архив или прашна страница от чекмеджето, а като жива дата. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров по повод празника за Освобождението на България от турско робство пред паметника на Цар Освободител в София.

от БНТ
преди 12 месеци
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Сидеров мотивира решението той и симпатизантите на "Атака" да се съберат именно там, а не пред Паметника на незнайния войн, с позицията, че според него руският император Александър Втори има основна роля за освобождаването на България, без да подценява и ролята на хилядите знайни и незнайни бойци.

Волен Сидеров, лидер на "Атака": Ние, българските националисти от "Атака", сме тук, защото тук е знайният император негово величество Александър Втори, който подписа манифест през 77-ма година и каза - отиваме да освобождаваме угнетените християнски народи. Защото знаете, скъпи братя и сестри, че и днес има такива безумци, които казват, че това не било освобождения, че това нямало никакво значение или напротив даже било вредно за България.
Топ 24
Най-четени