НОВИНИ

Фурнаджиев: По никакъв начин не печеля от детско-юношески лагери

След журналистическо разследване името на вицепрезидента на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев бе замесено в скандал, свързан с изразходени средства, дадени от държавата по програма за подпомагане на детско-юношеския футбол. Още по темата той говори в Сутрешния блок на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 26.11.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
Атанас Фурнаджиев, вицепрезидент на БФС: Да, аз съм собственик на фирмата "КП Имобилиен”, която е инвеститор в комплекса "Белведере Холидей Клуб" и като такъв това дружество се занимава с продажба на апартаменти. Аз съм продал апартаментите на чуждестранни и български лица и те отдават част от апартаментите под наем, извършват хотелска дейност и получават приходи за това. Аз по никакъв начин не се облагодетелствам от това дали някой футболен отбор ще спи там независимо дали става въпрос за деца, или за мъже. По никакъв начин аз не печеля от това. Аз печеля от продажбата на апартаментите. Това е единственият комплекс на територията на Банско с футболен терен, така че няма нищо по-нормално от това, когато футболен отбор отиде на подготовка там, да предпочете този комплекс.

"Изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз е Мишо Касабов. Словесни престрелки наистина има, но в крайна сметка дружествата се представляват от този, който е вписан в Търговския регистър", каза още вицепрезидентът.

Той обясни, че на самото заседание на изпълкома преди месец гласуването е било явно, подписан е протокол пред всички и не вижда казус по този въпрос.

Атанас Фурнаджиев, вицепрезидент на БФС: За четвъртък е насрочен изпълком, на който ще бъде взето решение за конгреса и ще бъде дискутирана ситуацията с изявленията на Лечков. Има диспут в изпълкома за кога да се насрочи. Лично моето мнение за насрочване на конгрес е възможно най-скоро - февруари. Тъй като предстои важна квалификация за националния отбор, имаме абсолютно реални шансове да се класираме за европейско първенство. Три са настроенията в изпълкома - една част сме за февруари, втора част за април и трета - за май.

"Ние сме сигурно единствената държава в Европа, която избира президент с толкова много клубове и по толкова сложен начин, защото организирането на един такъв конгрес не е лесно и не е просто. Но това е уставът на организацията", допълни вицепрезидентът.

Той каза, че няма фаворит за поста на Борислав Михайлов, но който и да стане президент на БФС, трябва да отговаря на определени изисквания.

Според Фурнаджиев няма лобита в БФС.


Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинали при мощното земетресение в Албания
Двама загинали при мощното земетресение в Албания
Автобусните превозвачи се готвят за протест през декември
Автобусните превозвачи се готвят за протест през декември