Атентат в Кабул взе десетки жертви

95 загинали и повече от 150 ранени. Атаката е извършена с кола-бомба, извършена в район близо до вътрешното министерство и до много дипломатически мисии, отговорност поеха талибаните. Няма пострадали българи - съобщиха от външното ни министерство.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
преди 2 години
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Беше касапница, казват очевидци в Кабул. Извършителите на самоубийствения атентат скриват експлозиви в линейка. Взривяват превозното средство в 12:15 часа недалеч от оживения площад Садарат в Кабул.

В близост е бившата сграда на вътрешното министерство, правителствени и бизнес сгради, училище, болница и офисите на дипломатическата мисия на Европейския съюз. Шофьорът на линейката минава през първи контролно-пропускателен пункт и твърди, че превозва пациент до болницата. Взривява експлозивите на втория контролно-пропускателент пункт.

Огромни облаци дим се издигат в небето над Кабул, а вибрациите от експлозията се усещат в радиус от няколко километра, а в болниците не смогват да окажат първа помощ на пострадалите.

Омаид - оцелял при атентата: Имаше много жертви навсякъде и близо до болницата.
Мохамад Касим - оцелял при атентат: Закараха ни с линейка в спешното отделение, болницата беше претъпкана.

Днешната атака е най-кървавата в Кабул от няколко месеца. Само седмица по-рано талибаните поеха отговорност за атентат срещу хотел Интерконтинентал в Кабул, при който загинаха над 20 души.

През последната година Афганистан е обект на многобройни атентати, организирани или от талибаните, или от терористичната организация "Ислямска държава".

Топ 24
Най-четени