НОВИНИ

Атентат в Кабул взе десетки жертви

95 загинали и повече от 150 ранени. Атаката е извършена с кола-бомба, извършена в район близо до вътрешното министерство и до много дипломатически мисии, отговорност поеха талибаните. Няма пострадали българи - съобщиха от външното ни министерство.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
20:00, 27.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Беше касапница, казват очевидци в Кабул. Извършителите на самоубийствения атентат скриват експлозиви в линейка. Взривяват превозното средство в 12:15 часа недалеч от оживения площад Садарат в Кабул.

В близост е бившата сграда на вътрешното министерство, правителствени и бизнес сгради, училище, болница и офисите на дипломатическата мисия на Европейския съюз. Шофьорът на линейката минава през първи контролно-пропускателен пункт и твърди, че превозва пациент до болницата. Взривява експлозивите на втория контролно-пропускателент пункт.

Огромни облаци дим се издигат в небето над Кабул, а вибрациите от експлозията се усещат в радиус от няколко километра, а в болниците не смогват да окажат първа помощ на пострадалите.

Омаид - оцелял при атентата: Имаше много жертви навсякъде и близо до болницата.
Мохамад Касим - оцелял при атентат: Закараха ни с линейка в спешното отделение, болницата беше претъпкана.

Днешната атака е най-кървавата в Кабул от няколко месеца. Само седмица по-рано талибаните поеха отговорност за атентат срещу хотел Интерконтинентал в Кабул, при който загинаха над 20 души.

През последната година Афганистан е обект на многобройни атентати, организирани или от талибаните, или от терористичната организация "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново повишени нива на фини прахови частици в София
Отново повишени нива на фини прахови частици в София
Пловдивската опера с премиера на спектакъла Катерина Измайлова от Шостакович
Пловдивската опера с премиера на спектакъла "Катерина Измайлова" от Шостакович