НОВИНИ

​Атентаторът от Лион е терорист от "Ислямска държава"

Виновният за бомбеното нападение в Лион се оказа терорист от редиците на "Ислямска държава", предаде Спутник. По-рано тази седмица френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви, че полицията е арестувала мъж, за когото се подозира, че е замесен в експлозията от миналата седмица в Лион.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:17, 30.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​атентаторът лион терорист ислямска държава

Юридически източник заявил пред Ройтерс, че мъжът, който по-рано е бил идентифициран като 24-годишен алжирски студент по информатика, е дал обет за вярност към "Ислямска държава".

"Той призна, че е направил собственоръчно бомбата и я е поставил късно в петък следобед недалеч от жп гарата в Лион пред пекарна", каза източникът, близък до разследването.

;

Миналият петък експлозия на ъгъла на улиците "Виктор Юго" и "Сала" в Лион около 17:40 часа местно време рани 13 души. Според говорителя на френското Министерство на вътрешните работи, взривното устройство е "самоделна бомба", а местните медии съобщават, че тя е имала система за дистанционно управление.

След инцидента повече от сто следователи и технически експерти бяха ангажирани в търсенето на заподозрения, за който се твърди, че е бил заснет от камерите за видеонаблюдение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показват изложба с оригинални илюстрации на Ние, врабчетата
Показват изложба с оригинални илюстрации на "Ние, врабчетата"
Минимални шансове за намиране на оцелели при инцидента с корабчето край Будапеща
Минимални шансове за намиране на оцелели при инцидента с корабчето край Будапеща