COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Авария спря подаването на топлоенергия в Бургас

Заради авария Топлофикация Бургас от снощи спря подаването на топлоенергия към своите абонати. Около 26 хиляди абоната са засегнати от аварията и днес са без топли радиатори, а сред тях са и няколко детски градини. От Община Бургас срочно осигуриха алтернативно отопление за малките палавници.

от В.Григоров/Е.Стойчева
16:20, 04.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
авария спря подаването топлоенергия бургас

От спирането на топлоподаването най-засегнат е големият жилищен комплекс "Славейков". Тук са разположени и три детски градини и две детски ясли.

Йорданка Ананиева, зам.кмет на Бургас: "Няма да има деца, които да бъдат на студено. Създали сме условия, така че във всички детски градини да има алтернативно отопление. Някои от детските градини имат климатици в занималните и в спалните, другите имат осигурени различни видове отоплителни печки, които създават условия нормални за водене на учебен процес."

В детска градина "Здравец" ни показват термометъра в залата за игри.

Анастасия Далчева, мед.сестра ДГ"Здравец": "Вие виждате температурата, която е в момента в игралната. Показва термометъра 22,3 градуса по Целзии и 39 % влажност. Това е в границата на допустимото."

Децата в другата детска градина също се чувстват комфортно.

Жанета Драмаданова, дир.на ДГ "Ран Босилек": "Единственото, което някои от родителите ги притесняваше, това е липсата на топлата вода, но ние сме подсигурили на всяка група кани за топла вода, така че да можем да им мием ръчичките с топла вода, а не със студена от чешмата."

От Топлофикация потвърдиха, че ремонта на пробития компенсатор върви по график и към полунощ ще пристъпят към възстановяване на топлоподаването. Ако всичко върви нормално утре радиаторите ще бъдат отново топли.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 100 души са пострадали леко при инцидент с влак в Ню Йорк
Над 100 души са пострадали леко при инцидент с влак в Ню Йорк
Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за президент
Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за президент