COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Авиоизложението в Сингапур под сянката на коронавируса и нови американски мита

Съединените щати ще повишат митата за европейски самолети, обяви администрацията на президента Доналд Тръмп. Увеличението е от 10 на 15 процента и ще влезе в сила от 18 март. В контекста на търговски натиск и епидемията от коронавирус в Сингапур се провежда авиоизложение, което днес и утре е открито за широката публика.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:35, 15.02.2020
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Международното авиоизложение в Сингапур се провежда веднъж на две години, но тази присъствието е по-слабо заради епидемията от коронавирус и по-малкото продадени билети. Все пак изложителите показаха последните новости в гражданската и военната авиация.

Чарл Баз, инженер: Например тази седалка е направена от 3D-принтирана пластмаса. Причината да правим това е, за да осигурим по-лесна поддръжка в салона. В случай че пътник повреди седалката си или части от нея, с 3D-принтер повредените компоненти бързо могат да бъдат заменени.

Европейският производител "Еърбъс" показа самолет с футуристичен дизайн, който беше сравнен от някои моделите в космическата сага "Междузведни войни". новият "зелен" самолет на бъдещето има амбицията да намали и вредните емисии.

На този фон от Вашингтон дойде новината за повишение на митата за самолети, внасяни от Европейския съюз. САЩ недоволстват заради субсидиите, които европейските правителства предоставят на "Еърбъс".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Детска лодка преплава Атлантика за две години
Детска лодка преплава Атлантика за две години